Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@13:52:43 GMT

سرگردانی گذرنامه ۴۰۰ زائر ایرانی در کربلا

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۵۰۴۸۸۰

۴۰۰ زائر ایرانی حدود یک هفته است به خاطر بدهکاریِ مدیر کاروان‌شان، در عراق سرگردان مانده‌اند و گذرنامه‌هایشان هم توسط تعدادی از هتل‌های کربلا، گروگان گرفته شده است.
به گزارش ایسنا، این زائران از استان خراسان رضوی بوده‌اند که توسط یک فرد بدون مجوز - که مدیر حج و زیارت این استان هویت حقوقی وی را فروشنده بلیت اتوبوس بین شهری معرفی کرده - راهی عراق شده‌اند و قرار بود ابتدای این هفته به کشور برگردند که به خاطر بدهکاری مدیر این کاروان غیرمجاز، در نجف سرگردان و معطل مانده‌اند، بدون این‌که گذرنامه‌ای داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از طرفی هتل‌های محل اقامت‌شان نیز تهدید کرده‌اند که اگر پول ندهند، آب و برق را قطع می‌کنند.
جواد شاد ، مدیر حج و زیارت استان خراسان رضوی در این‌باره گفت: به دنبال مراجعه دست‌کم ۲۵ تن از اعضای خانواده‌ی این زائران به دفتر حج و زیارت مشهد، متوجه شدیم این تعداد زائر که بنا به اظهارات شاکیان، ۴۰۰ نفر هستند، به سرکردگی شخصی که قبلا به دلیل فعالیت‌های غیرمجازِ مشابه، به نیروی انتظامی معرفی شده بود، عازم عراق شده‌اند و قرار بوده روز شنبه، ششم خردادماه به کشور برگردند که از آن‌ها خبری نشده است. شخصی که این زائران را به عراق برده نتوانسته به تعهداتش عمل کند و به دلیل بدهکاری که به هتل‌های کربلا داشته، گذرنامه‌های زائران را نیز از دست داده، چرا که آن هتل‌ها، گذرنامه‌ها را گرو نگه داشته‌اند.
وی اضافه کرد:‌ با وجود این شرایط آن شخص، زائران را بدون گذرنامه به نجف منتقل کرده و مشخص شده آن‌جا هم پولی پرداخت نکرده و آن هتل‌ها هم هشدار داده‌اند که آب، برق و آسانسورها را قطع می‌کنند.
پول بدهند تا آن‌ها را برگردانیم«شاد» ادامه داد: ما با مراجع ذی‌ربط از جمله نماینده وزارت خارجه و سازمان حج و زیارت در عراق به حسب دستور استاندار خراسان رضوی اقدام و هماهنگ کردیم که در صورت پرداخت هزینه‌ی اقامت و بلیت برگشت، آن زائران را به کشور برگردانیم، چرا که سازمان حج، به صورت خودمختار امکان و پول این کار را ندارد. می‌دانیم که خانواده‌های آن‌ها نگران هستند، اما باید پولی باشد که بتوان بدهکاری هتل‌ها را تصفیه، گذرنامه‌ها را آزاد و بلیت برگشت را تهیه کرد. سازمان حج از خود پولی ندارد که در این امور هزینه کند. ما از زائر پول می‌گیریم و خرج خودش می‌کنیم.
به گفته‌ی او، آن شخص با این ادعا که در ماه رمضان بلیت برگشت از عراق ارزان است، برای این زائران بلیتی تهیه نکرده و حالا آن‌ها نه بلیتی برای برگشت دارند و نه گذرنامه‌ای. برای این سفر هم مبلغی بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا دو میلیون تومان هزینه کرده‌اند، درحالیکه هزینه این سفر با سازمان حج از مشهد، یک میلیون و ۷۲۰ هزار تومان است. ضمن این‌که افراد غیرمجاز نه قرارداد امنیتی دارند، نه بیمه و نه خدمات پزشکی.
مدیر حج و زیارت خراسان رضوی افزود: این زائران هم‌اکنون در چهار هتل شهر نجف اسکان داده شده‌اند که مطلع شدیم به خاطر اختلافات پیش آمده حاضر نیستند، دوباره پولی را پرداخت کنند، سازمان حج و زیارت هم با این شرایط نمی‌تواند کاری انجام دهد.
وی در پاسخ به این پرسش که در صورت خودداری آن زائران از پرداخت دوباره پول یا هزینه برگشت‌شان، تکلیف چه خواهد بود؟ اظهار کرد: آن‌ها با این وضع که نمی‌توانند در عراق بمانند. اصلا سوال ما این است؛ سازمان حج کجای این ماجرا قرار دارد؟ وقتی این همه هشدار می‌دهد و مردم بدون توجه به آن، باز هم به افراد بدون مجوز مراجعه می‌کنند. اگر هم این جریان را پیگیری کرده‌، فقط به خاطر زائران اباعبدالله بوده است.
وی گفت: این برنامه توسط شرکت نورالحسین مشهد اجرا شده که فاقد هر نوع مجوز زیارتی بوده، یک بار هم پلمب شده، اما در جای دیگری فعالیتش را ادامه داده است، اصلا این آقا شغلش با سفرهای زیارتی ارتباطی ندارد. ایشان فروشنده بلیت اتوبوس‌های بین شهری است.
او تاکید کرد: شاکیان این پرونده برای احقاق حقوق‌شان باید از طریق مراجع قضایی پیگیر باشند. هماهنگی های لازم نیز در این‌باره شده است.
این زائران هم‌اکنون در چهار هتل شهر نجف اسکان داده شده‌اند که به خاطر اختلافاتِ پیش‌آمده، حاضر نیستند دوباره پولی پرداخت کنند، سازمان حج هم با این شرایط نمی‌تواند کاری انجام دهد «شاد» به متقاضیان سفر عتبات عالیات نیز توصیه کرد؛ فریب افرادی که سفر عراق را ارزان و قسطی تبلیغ می‌کنند، نخورند، چرا که آن‌ها از هیچ کاری دریغ نمی‌کنند و تنها به منافع مادی خود اهمیت می‌دهند.
کلاهبرداری‌های میلیاردی از زائران عراقمدیر حج و زیارت خراسان رضوی با اشاره به حجم زیاد تخلفاتی از این دست در مشهد، اظهار کرد: در دو سال گذشته کلاهبرداری‌های زیادی شده، یک مورد در حد یک میلیارد تومان بوده است. با این‌که بارها از طریق رسانه‌ها به مردم اطلاع‌رسانی شده، اما همچنان شاهد تکرار این اتفاق هستیم.
او درباره نحوه‌ همکاری نیروی انتظامی و دستگاه قضایی با این تخلفات به ایسنا، گفت: محاکم قضایی پیگیر این مسائل هستند، اما در برخورد با افرادی که این چنین آبروی مردم را هدر می‌دهند، باید شدت بیشتری به خرج دهند. معتقدم قوانین موجود با جرمی که در حوزه زیارت اتفاق می‌افتد، منطبق نیست. وقتی این افراد عمل خود را مدام تکرار می‌کنند پس باید قوانین بازنگری شود و برخوردها شدت یابد تا مردم اینطور دچار دغدغه و نگرانی نشوند.
«شاد» تاکید کرد:‌ محاکم قضایی تنها به تخلف زیارتی اکتفا نکنند، حواشی و پیامدهای دیگر آن را نیز بررسی کنند و دریابند این تخلفات چه بلایی سر مردم آورده است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۰۴۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،  مرکز خراسان رضوی،سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی در خصوص وضعیت سفر زائران عمره مفرده از خراسان رضوی گفت: در بازه زمانی پیش از حج تمتع، با تلاش مسئولین سازمان حج و زیارت، سفر‌های عمره مفرده پس از ۹ سال از ماه شوال آغاز شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی شجاع  افزود:در مجموع از کل کشور ۵۰۰۰ نفر به عمره مفرده اعزام شدند که سهم خراسان رضوی ۴ کاروان ۸۵ نفره بود.

وی گفت: ۲ کاروان در سوم اردیبهشت ماه و ۲ کاروان نیز در ۱۳ اردیبهشت به سرزمین وحی اعزام شدند که ۵ روز در مدینه و ۵ روز در مکه حضور داشتند. گروه دوم ان‌شاءالله ۲۳ اردیبهشت بازخواهند گشت تا از ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت پرواز‌های حج تمتع کشور آغاز شود.

سرپرست سازمان حج و زیارت خراسان رضوی با اشاره به اینکه پرواز‌های حج تمتع خراسان رضوی از اواخر اردیبهشت ماه آغاز می‌شود، گفت: اعزام زائران خراسان رضوی به حج تمتع از ۲۹ اردیبهشت ماه آغاز می‌شود و تا ۱۲ خرداد ماه ادامه دارد. همچنین عملیات بازگشت زائران خانه خدا از اول تیرماه آغاز خواهد شد.

شجاع در خصوص میزان زائران اعزامی از خراسان رضوی به حج تمتع افزود: ۹۳۶۵ زائر از خراسان رضوی در قالب ۶۷ کاروان به حج تمتع اعزام خواهند شد.

وی گفت: از این تعداد ۳۲ کاروان به ظرفیت ۴۴۴۰ زائر در کاروان‌های مدینه بعد و ۳۵ کاروان به ظرفیت ۴۹۲۵ زائر در کاروان‌های مدینه قبل ثبت‌نام شده‌اند. همچنین ۵۳۹۰ زائر مشهدی در قالب ۳۷ کاروان و ۳۹۷۵ زائر شهرستان‌های خراسان رضوی نیز در قالب ۳۰ کاروان به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.

شجاع در خصوص هزینه سفر‌های حج تمتع برای زائران گفت: هزینه سفر‌های حج تمتع بنا بر درجه‌بندی هتل‌ها و امکاناتی که زائران در سفر خود دریافت می‌کنند از ۱۶۰ تا ۱۸۰ میلیون تومان خواهد بود.

 

دیگر خبرها

  • اعزام بیش از ۷ هزار زائر حج از فرودگاه اصفهان
  • شکسته شدن سد عدم اعزام زائران عمره به همت دولت سیزدهم
  • سرگردانی مسافران در فرودگاه‌های انگلیس در پی بروز اشکال فنی در رایانه‌ها
  • دریافت ویزای بیش از ۷۴ هزار زائر حج
  • جزئیات اعزام زائران خراسان رضوی به عمره مفرده و حج تمتع ۱۴۰۳
  • نشست مسئولان حوزه حج و زیارت با فرماندهان پلیس فرودگاه‌های کشور
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • ۲۲ وسیله ضروری برای زائران حج تمتع
  • اعزام ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع
  • ۱۲۱۰ زائر لرستانی به حج تمتع اعزام می‌شوند